Blue Bird 0900-BELFEEST (2353337)

Stap terug in de dertiger jaren en ervaar de stijl, het comfort en de luxe van vervlogen tijden.
Bijzonder geschikt voor kleine gezelschappen om in een origineel Engelse sfeer te vergaderen of onder een gezellig hapje en drankje samen te zijn.

Meerdaagse reizen naar Frankrijk, Engeland, Ierland, Schotland en de Noorse fjorden behoren tot de mogelijkheden voor maximaal 10 passagiers. Comfort en privacy worden gewaarborgd door de zeer ervaren kapitein en bemanning.

Max. personen: 40
Aantal dekken: 2
Aantal kamers/zalen: 2
Aantal restaurants: 1
Aantal zitplaatsen --
Aantal bars: 1
Muziek installatie: Ja
Mindervalide geschikt ?
Info / Reservering Info aanvraagen en/of boeking
Het motorjacht “Blue Bird”werd in 1938 gebouwd te Goole (UK), in opdracht van de bekende Sir Malcolm Campbell, die zowel te land als te water alle snelheidsrecords op zijn naam bracht. Zijn wens was met het schip naar de Cocos-eilanden te varen, om daar te gaan schatgraven. In 1940 brak echter WO II uit, een ware spelbreker in Sir Malcolms’ planning.

De “Blue Bird” werd gevorderd door de Britse Navy en werd ingezet bij diverse acties. Bij operatie “Dynamo” hielp het schip actief mee aan het evacueren van Britse militairen uit Duinkerken. Het is nog een van de weinig overgebleven “Little Ships of Dunkirque”. (Documentatie hierover is aan boord aanwezig). Na de oorlog werd het schip teruggegeven aan Campbell; hij overleed in 1948 en Jean-Louis Renault werd gedurende 28 jaren de nieuwe eigenaar. Uiteindelijk vond uw Kapitein (de huidige eigenaar) het schip in 1995 terug in Falmouth (UK), in een zeer deplorabele toestand. Hij bracht het in Nederland terug in de oorspronkelijke staat.