Stoomschip De Majesteit 0900-BELFEEST (2353337)

Europa's grootste stoomschip aller tijden - gebouwd in 1926, lengte ruim 80 meter.

Aan exclusiviteit geen gebrek. Aan boord kunt u rekenen op een koninklijke verzorging in nostalgische sferen.
Een blikvanger is de majestueuze stoommachine (een schitterend staaltje van techniek, zichtbaar vanaf het hoofddek) die geheel gerestaureerd en terug op stoom gebracht is. Niet minder dan 750 paardekrachten zorgen voor een geruisloze aandrijving van de reusachtige, beweegbare schoepenraderen.
Aan het interieur - met haar sierlijke hout- en glaswerken - is veel zorg en aandacht besteed.

Max. personen: 500
Aantal dekken: 4
Aantal kamers/zalen: 4
Aantal restaurants: 1
Aantal zitplaatsen 125
Aantal bars: 1
Muziek installatie: Ja
Mindervalide geschikt ?
Info / Reservering Info aanvraagen en/of boeking
Hoofddek: (voor) pianosalon. De antiek pianolavleugel uit 1926 is zonder meer het pronkstuk van deze salon. De ruimte is geheel ingericht in de no-nonsense Art Deco stijl die in de jaren ' 20 zo razend populair was. Let bijvoorbeeld eens op de waaier in het tapijt, de geometrische accenten in het meubilair en de luxe glimmende metalen. De banken en wanden zijn op ambachtelijke wijze gemaakt van exotisch Pardoek hout met ingelegd Wenge en nikkel accenten. Kortom een stijl die uitnodigt voor een feest zoals in de 'roaring twenties'.
 

Hoofddek: midscheeps. Op deze wandelpromenade, die ook wel Social Hall wordt genoemd, komen ook de Prinsessesalon en de veranda samen. Hier kunt u de koers van het schip volgen op de electronische waterkaart. Vanaf deze plaats heeft u een magnifieke kijk op het schouwspel van kracht en water, een dek lager.
Tot 230 personen kunnen hier (in theateropstelling) bijvoorbeeld een presentatie volgen. Draadloze microfoon en geluidsinstallatie zijn standaard aanwezig.

Hoofddek: (achter) Prinsessesalon. Als u deze salon betreedt, gaat u terug naar de 19e eeuw, toen de Victoriaanse stijl populair was. In een omgeving van groen, karmijnrood en goudaccenten komen rustiek meubilair, de prachtige antiquiteiten en de sierlijke ornamenten volledig tot hun recht. Hier kunt u genieten van het beste comfort dat de Majesteit zo uniek maakt.

Een technisch huzarenstukje betreft de telescopische buffetlift, die ogenschijnlijk uit het niets verschijnt en voor een grootse indruk zorgt. Temeer omdat het binnenste gedeelte van deze carrousel doorsuist naar het bovendek. Niet alleen buffetten, maar ook producten en artiesten kunnen hiermee op spectaculaire wijze tevoorschijn worden getoverd.

Bovendek: (voor) Kapiteinsalon In de Kapiteinsalon, het voormalige hoofdkwartier, ziet u hoe de stuurhut er in vroeger tijden uitzag. Het uitgebreide instrumentenpaneel, compleet met kompas, telegraaf en: het DGPS (Digital Global Positioning System) houdt u van minuut tot minuut op de hoogte van onder meer snelheid, koers en diepgang.